Studijski centar Trebinje Univerziteta za poslovni inženering i menadžment je nastao sa ciljem da olakša školovanje studenata sa ovog prostora, koji su često zbog udaljenosti sredine u kojoj žive od univerzitetskih centara odustajali od daljeg školovanja. I ne samo zato, cilj našeg centra je da omogući školovanje i onima koji ne žele da odlaze sa ovih prostora već žele da svoje znaje steknu tu i da svojim znanjem doprinose razvoju Hercegovine.

Našu kuću, zamislili smo kao izvorište znanja. Programi po kojima radimo sačinjeni su po ugledu na programe velikih svjetskih visokoškolskih ustanova koje su istinskim vrijednostima odoljele vremenu i tako sebi obezbijedile ugled i poštovanja, što je svakako i naš cilj. Da bismo sve to osvarili studenti u našem Centru će imati priliku da uče od najboljih profesora iz zemlje i okruženja. Umjesto da biraju između više, i pri tome udaljenih univerziteta, naši studenti imaju priliku da na jednom mjestu stiču vrhunska znanja.
Studijski centar Trebinje ispuniće sve uočene potrebe tržišta rada i budućih studenta iz oblasti ekonomske diplomatije, marketinga, finansija i bankarstva, menadžmenta i prava . Studijski centar će raditi po studijskim programima koje je osnivač, Univerzitet PIM Banjaluka, oblikovao i licencirao prateći svjetske, kako naučne tako i zatjeve tržišta rada.
Studijski centar Trebinje, svojim studentima omogućava obrazovanje koje će im pomoći da postanu kvalitetni i stručni ljudi, sposobni da se uspješno i profesionalno nose sa izazovima u savremenom poslovnom svijetu. Služeći se iskustvima najboljih škola iz ove oblasti, a uzimajući u obzir specifičnosti našeg poslovnog miljea, želimo podstaći napredak kako pojedinca tako i društva u cjelini. Ono što posebno treba istaći jeste naša usmjerenost na svakog pojedinca. Naši studenti nisu brojevi, oni su kolege sa imenom i prezimenom i sasvim smo svjesni da u timu koji gradimo svaki od njih može pružiti od sebe najbolje iz one oblasti za koju pokazuje interesovanje.

Naš Studijski centar Trebinje, upravo će se isticati u okruženju zahvaljujući činjenicama da dominira potpuna usmjerenost na studenta, usmjerenost na sticanje ne samo teorijskih već i praktičnih znanja, da koristimo najnoviju studijsku literaturu, da se nastava izvodi prema najsavremenijoj metodici uz korištenje aktuelnih sredstava za rad i ono što svakako treba istaći a to je činjenica da nastavu izvodi međunarodno afirmisan tim profesora.
Zbog svega toga, pozivam naše buduće studente da postanu dio uspješne porodice i budu najbolji!