ISKUSTVA I PORUKE NAŠIH DIPLOMIRANIH STUDENATA

Poštovani,

S obzirom da sam prije dolaska na Univerzitet PIM studirao na Ekonomskom fakultetu u Banja Luci došao sam pod određenim utiscima sa tog fakulteta i naviknut na određeni način rada i odnose sa profesorima, asistentima i studentskom službom.

Nisam bio siguran šta da očekujem kada sam dolazio. Međutim, vrlo brzo, kako sam upoznavao nastavni kadar, moram naglasiti, da sam bio oduševljen profesorima koji su nam tada predavali i njihovim načinom rada i odnosom prema studentima. Radili smo u manjim grupama i bilo je puno lakše usvojiti znanja i ostvariti interakciju sa profesorima i asistentima. Koristim priliku da pohvalim i kolege iz studentske službe, koji su uvijek bili na raspolaganju i veoma ljubazni.

Takođe, bih pohvalio i mogućnost koja nam je pružena da na svakoj godini stičemo praktična znanja  iz raznih oblasti, odlaskom na praksu u firme sa naših prostora.

Praktična i teorijska znanja koja sam stekao na Univerzitetu PIM, puno su mi pomogla u poslovima koje sam kasnije radio. 

Ekskurzije koje je uprava Unverziteta organizovala za najbolje studente, dodatno nas je motivisala da učimo, a omogućilo je studentima da se bolje upoznaju.

Kako je vrijeme prolazilo rodila su se i prijateljstva koja traju i danas. 

Sve pohvale za dosadašnji rad!

Darko Barašin

Поштовани, 

Универзитет за пословни инжењеринг и менаџмент Бања Лука пружа широке могућности за стицање теоријских знања, њиховог аплицирања у практичним примјерима као и стицању нових знања и вјештина у научно-истраживачком раду и пракси. Прилагођавање наставног плана савременим захтјевима тржишта рада представља компаративну предност Универзитета у односу на кокуренцију. Предметни Професори и сарадници (асистенти) преносе своје богато знање и искуство из теорије и праксе које ће будућим колегама студентима служити као квалитетна полазна основа у професионалном ангажману и даљњем научно-истраживачком раду.

Дражен Марјанац

Moje iskustvo i poruka budućim studentima

„Vaš stav, a ne Vaš talenat, odrediće koliko ćete daleko stići”, rekao je Zig Ziglar, legenda prodaje i ličnog razvoja.

Ovo je poruka koju sam izabrala za vas, buduće studente PIM Univreziteta, iz razloga što ovaj Univerzitet studentima daje snagu da grade svoj stav, sticanjem znanja i vještina koje će vam profesori i asistenti nesebično prenijeti, te vas naučiti da živite kroz stečeno znanje, a ne samo da ga gledate sa strane, kao nešto što ste upoznali tokom školovanja.

Univrezitet PIM je moj drugi izbor u školovanju, ali prvi izbor za primjenu stečenog znanja.

Nakon srednje škole studirala sam Elektrotehnički fakultet i prije skoro 30 godina stekla zvanje Inženjer elektrotehnike. Ipak, bilo je to mnogo muke i truda za nešto što nisam ja.

Želja da savladam svijet finansija, da budem uspješna i priznata u tom svijetu, te da učim od najboljih me je 2007. godine dovela na Univerzitet PIM, gdje sam stekla zvanje Diplomirani ekonomista. Ovo je ujedno bio i prvi cilj postignut sinergijom Univerziteta PIM i mene.

Naučena da se uspjeh postiže znanjem, trudom i učenjem, danas iza sebe imam više od 10 godina radnog iskustva u finansijskom sektoru na pozicijama u top menadžmentu, te ispunjen i drugi cilj postignut sinergijom znanja stečenog na Univrezitetu PIM i mene lično.

Treći cilj, kontinuiran lični razvoj i prenos znanja i vještina mlađim kolegama, mislim da mogu ostvariti i sama, ali možda i griješim…

Vi ne griješite, izabrali ste pravi put da ostvarite prvi cilj…

Vesna Todorović

Store Manager, Walmart Inc

DAJANA MIĆOVIĆ, DIPLOMIRANI STUDENT – INTERVJU

Pri odabiru studija, iz kojeg razloga ste odlučili da ukažete povjerenje Univerzitetu PIM? Oduvijek sam željela da upišem Pravni fakultet, ...

JELENA VUJINOVIĆ, DIPLOMIRANI STUDENT – INTERVJU

Pri odabiru studija, iz kojeg razloga ste odlučili da ukažete povjerenje Univerzitetu PIM? Jedan od glavnih razloga zbog kojih sam ...