ЧЛАН УПРАВНОГ ОДБОРА УНИВЕРЗИТЕТА ПИМ ПРОТОЈЕРЕЈ-СТАВРОФОР НЕБОЈША ДРАШКИЋ ОДЛИКОВАН ОРДЕНОМ КРАЉА ДРАГУТИНА

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије одликовао је данас у Брчком протојереја-ставрофора Небојшу Драшкића Орденом Светог краља Драгутина за допринос у раду Архијерејског намјесништва брчанског током протеклих десет година.

Брчко: свештеник Небојша Драшкић Фото: СРНА

Епископ Фотије појаснио је да није уобичајено да свештеници добијају овај орден, већ епархијско ордење добијају људи који помогну градњу неког манастира или цркве, велики добротвори, ктитори, придружници, али да је код оца Небојше другачији случај.

– Овом приликом смо одликовали оца Небојшу за заслуге које је имао у Брчком у Саборном храму, за његов труд, рад и духовно уздизање нашег народа у овој парохији – рекао је владика Фотије новинарима.

Протојереј-ставрофор Небојша Драшкић одликован је на својој посљедњој литургији у Храму Успења Пресвете Богородице, на чијем челу је био протеклих 10 година, јер од сљедећег мјесеца свештеничку службу наставља у Бијељини.

– Са једне стране осјећам тугу зато што одлазим из овог мјеста, а са друге стране осјећам радост јер смо ми, као заједница којом сам руководио, успјели да реализујемо неке значајне пројекте за тих 10 година – рекао је Драшкић.

Вјерницима је поручио да се моле Богу и да на путу свог спасења остану чврсто и непоколебљиво, јер ће се без молитве и вјере тешко сами изборити са великим искушењима које живот доноси.