APEL ZA SOLIDARNOST DIREKTORA I REKTORA UNIVERZITETA PIM

U vremenu borbe sa pandemijom virusa COVID-19 za očuvanje zdravlja i života našeg naroda, povela je se i bitka za očuvanje svakog radnog  mjesta,  privrednog i poslovnog potencijala naših poslovnih subjekata.

Dok jedan broj naših sugrađana hrabro danonoćno brine o zdravlju i sigurnosti svih nas, istovremeno veliki broj naših sugrađana počinje da živi u strahu za svoje radno mjesto i egzistenciju svoje porodice.

U takvoj situaciji, danas, više nego ikada potrebno je pokazati da smo ljudi sa karakterom, ispunjeni solidarnošću,  koji su odlučni da to što imamo podijelimo sa onima koji to nemaju.

Glas razuma, solidarnost, odgovornost i skromnost, vrline su koje svako od nas nosi u sebi, a sada je vrijeme da ih i pokažemo.

Vođeni takvim shvatanjem svoje uloge u našem društvu i pozivom koji obavljaju, direktor Univerziteta PIM, prof.dr Ilija Džombić i rektor Univerziteta PIM, prof.dr Dragan Đuranović, odrekli su se u, korist Fonda solidarnosti Republike Srpske neto plate u cjelosti za mjesec mart. Takođe, važno je naglasiti, da je se, prof. dr Ilija Džombić istovremeno odrekao u cjelosti neto naknade za članstvo u Nadzornom odboru IRB-a RS za mjesece mart, april i maj tekuće godine.

Naši  direktor i rektor Univerziteta PIM, na ovaj način žele da apeluju, zamole i pozovu sve direktore i izvršene rukovodioce u privatnim i državnim preduzećima i ustanovama Republike Srpske, izabranim poslanicima i odbornicima glasovima naroda Republike Srpske i svim univerzitetskim profesorima koji uče mlade ljude Republike Srpske i zaposleni su na privatnim i državnim Univerzitetima, da se odreknu u cjelosti jedne mjesečne neto plate i naknade u korist Fonda solidarnosti samo sa jednim ciljem: da sačuvamo svako radno mjesto u Republici Srpskoj i obezbijedimo život sa manje straha za egzistenciju velikog broja naših sugrađana čija radna mjesta su ugrožena novonastalom situacijom.

Jedna naša neto plata može sačuvati najmanje jedno radno mjesto na kojem možda radi, naš student, rođak, prijatelj ili zaposlenik naše partnerske firme.

Naše malo, mnogima može značiti mnogo!

Budimo odgovorni, budimo ljudi, kako je govorio naš blaženo počivši Patrijah Pavle!

UNIVERZITET PIM