PROFESORICE SA UNIVERZITETA PIM NA KONFERENCIJI SATCIPC 2024 U BEOGRADU

Doc. dr Darjana Sredić i doc. dr Ljubica Janjetović učestvovale u NATO konferenciji u Beogradu koju su organizovali Obuda University iz Budimpešte i VTŠ Subotica.

Naše koleginice, doc. dr Darjana Sredić i doc. dr Ljubica Janjetović, učestvovale su u konferenciji “Security-related Advanced Technologies in Critical Infrastructure Protection, with a view to prevent Crises” koja je održana u Beogradu od 10. do 16. juna 2024. godine.

Naša koleginica Darjana Sredić izlagala je rad na temu “Non-verbal communication and the Psychology of lying for a security environment”, što je izazvalo veliko interesovanje učesnika konferencije.

Konferencija je okupila učesnike iz različitih zemalja, uključujući Srbiju, Mađarsku, Maroko, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Poljsku, Rumuniju, Francusku i Sloveniju. Održane su mnogobrojne prezentacije i diskusije na temu zaštite kritične infrastrukture i naprednih tehnologija u bezbjednosnom okruženju.

Ova zanimljiva konferencija omogućila je ostvarivanje saradnje sa drugim visokoškolskim ustanovama iz Evrope i regiona, što dodatno doprinosi razvoju i unaprjeđenju naše akademske zajednice.