ODBRANA DIPLOMSKOG RADA, VIŠNJA ŽIGIĆ

Na Pravnom fakultetu Univerziteta PIM održana je javna odbrana završnog diplomskog rada kandidatkinje Višnje Žigić. Tema njenog diplomskog rada bila je „Pravo na rad“.


U sastavu komisije bili su:

  1. prof. dr Predrag Raosavljević, predsjednik;
  2. doc. dr Jelena Latinović, mentor;
  3. doc. dr Biljana Petrović, član;
  4. Gordana Marković, zapisničar

Komisija je konstatovala da je rad, iako nosi jednostavan naslov, na njihovo oduševljenje po svom obimu, kvalitetu i jasnom stilu pisanja zadovoljio standarde više nego dobrog diplomskog rada kroz sigurno i jasno prezentovanje naše studentkinje Višnje.

Komisija je umjela da prepozna uloženi trud kandidatkinje i njenog mentora, te je ovaj rad ocijenila sa najvišom ocjenom, čime je Višnja Žigić zasluženo stekla zvanje diplomiranog pravnika.

Predsjednik Komisije, prof. dr Predrag Raosavljević, istakao je sljedeće:


“Obradili ste temu od suštinskog i egzistencijalnog značaja koja je na samoj granici između apsolutno garantovanih prava i progresivnih obaveza države. Sa zadovoljstvom konstatujem da ste na sveobuhvatan način predstavili postojeća rješenja u našoj zemlji, kao i ona koja su prisutna u Evropi i susjednim državama, kao što je Srbija ili Hrvatska, koja je članica EU. To vašem radu daje regionalnu dimenziju. Ujedno, obzirom da zahtjevi iz oblasti radnih prava dominiraju u radu svake institucije, vaše istraživanje ima konkretan praktičan značaj i primjenu.”


Kandidatkinja je uputila zahvalnost članovima Komisije i osoblju Univerziteta PIM:


“Želim da se zahvalim članovima Komisije, zapisničaru i osoblju Univerziteta PIM koji su mi omogućili da uspješno odbranim svoj diplomski rad i time steknem zvanje diplomiranog pravnika.
Velika mi je čast što sam svoje zvanje stekla na ovoj visokoškolskoj ustanovi na kojoj su mi profesori prenosili svoja znanja i iskustva tokom cjelokupnog studija i pokazali veliku dostupnost i susretljivost.
Na ovaj način sam se, kako teorijski, tako i kroz praktični dio, upoznala sa oblašću koju sam odabrala za školovanje.”


Iskrene čestitke našoj studentkinji Višnji Žigić!