OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Međunarodni dan energetske efikasnosti na Univerzitetu PIM: gost dr Maja Mrkić Bosančić, inženjer mašinstva, načelnik Odjeljenja za gas Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske

Međunarodni dan energetske efikasnosti obilježen je 6. marta 2023. na Tehničkom fakultetu Univerziteta PIM u Banjaluci. Gost Univerziteta, bila je dr Maja Mrkić Bosančić, inženjer mašinstva, načelnik Odjeljenja za gas Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske, koja je održala predavanje na temu “Energetska efikasnost – prošlost, sadašnjost, budućnost”.

Kroz zanimljiv prikaz teorijskih i zakonodavnih aspekata energetske efikasnosti i njenog značaja, naša gošća je istakla perspektivnosti oblasti eneregetske efikasnosti. Tokom predavanja, gđa. Mrkić Bosančić je izložila smjernice koje pomažu pojedincima koji žele da doprinesu energetskoj efikasnosti.

Ovo je bio još jedan u nizu događaja kojima Univerzitet PIM motiviše svoje studente da aktivno razmišljaju o izazovima društva u kojem žive.

Dekan Tehničkog fakulteta Univerziteta PIM, prof. dr Nikola Vojvodić je uručio zahvalnicu gospođi Mrkić Bosančić za gostovanje i doprinos u obilježavanju Međunarodnog dana energetske efikasnosti na Univerzitetu PIM.