DARIJA KOJIĆ – INTERVJU – ČLAN STUDENTSKOG PARLAMENTA

  • Pri odabiru studija, iz kojeg razloga ste odlučili da ukažete povjerenje Univerzitetu PIM?

Za Univerzitet PIM sam se odličila iz razloga što sam shvatila da je to idealno mjesto koje pruža raznolika znanja iz oblasti koja mene zanima, a to je računarstvo. Univerzitet PIM vrijedno radi na obrazovanju, usavršavanju i osposobljavanju svojih studenata za kvalitetne stručnjake iz različitih oblasti.

  • Kako biste opisali kvalitet izvođenja nastave?

Kvalitet izvođenja nastave je na visokom nivou. Svi profesori su veoma pristupačni i uvijek spremni za pomoć svojim studentima. Pored uloge predavača, profesori su prije svega prijateljski raspoloženi, što samim studentima mnogo znači za dalji rast i razvoj.

  • Navedite sve prednosti studiranja koje imate na Univerzitetu PIM.

Univerzitet PIM pored kvalitetnog obrazovnog sistema, pruža studentima mnogobrojne edukacije kao i obavljanje stručne prakse, što je studentima od izrazitog značaja pri ispunjavanju CV-a, ali i praktično pri samom zaposlenju. Takođe, dostupan je ERASMUS+ program, koji studentima omogućava da provedu semestar u nekoj drugoj državi, usvoje nova znanja,ali i da upoznaju nove ljude i nove kulture.

  • Koji su Vaši ciljevi kao člana Studentskog palamenta?

Kao član Studentskog parlamenta željela bih da se studenti malo više aktiviraju i motivišu za zajednička druženja, kao i za aktivnosti usmjerene na poboljšanje kvaliteta rada Univerziteta iz ugla studenata.

  • Navedite da li postoji nešto što  biste promijenili tokom Vašeg studija?

Zadovoljna sam radom i kvalitetom studija na Univerzitetu PIM, tako da ne bih ništa mijenjala vezano za obrazovni sistem. Međutim, ono što bi bilo zanimljivo to je da se uvedu studentske ekskurzije svake godine u određenom vremenskom intervalu.