STUDENTI PSIHOLOGIJE POSJETILI UDRUŽENJE KREATIVNO-EDUKATIVNI KUTAK BALTAZAR

Ozvaničena saradnja i mogućnost obavljanja studentske prakse u Udruženju kreativno-edukativni kutak Baltazar iz Banjaluke

Posjetom kreativno-edukativnom kutku Baltazar i potpisivanjem ugovora, ozvaničena je saradnja između Udruženja Baltazar i Univerziteta PIM i omogućena studentska praksa za studente Filozofskog fakulteta Univerziteta PIM, na studijskom programu za psihologiju.

Tokom prve posjete Udruženju Baltazar, studenti Psihologije su se upoznali sa mališanima i, uz mentorstvo psihologa, otpočeli praksu u cilju sticanja kompetencija u praktičnom radu sa djecom. Mentorski rad sa studentima su izvele svršene studentkinje Univerziteta PIM, Dajana Dautčehajić i Vanja Jelača.

U okviru studentske prakse, pored upoznavanja sa strukturom institucije, opisom poslova i zadataka psihologa, kao i načinom saradnje psihologa sa drugim profilima stručnjaka, studenti će imati priliku da se upoznaju s kodeksom institucije i etičkim principima rada psihologa sa djecom, savjetodavnim radom sa roditeljima, sa strukturom korisnika Udruženja, a učestvovaće i u individualnom i grupnom radioničkom radu sa djecom i roditeljima.

Osnovna ideja kreativno-edukativnog kutka Baltazar jeste podrška djeci i porodici kao zdravoj ćeliji društva u savremenom društvu. Njihov najveći značaj ogleda se u činjenici da su jedinstveno udruženje na teritoriji grada Banjaluke sa ovom vizijom i ciljevima.

Našim studentima želimo mnogo uspjeha u radu!