ERAZMUS+ KA171: POZIV ZA PRIJAVU ZA STUDIJ U ŠPANIJI U 2023/24.

ERASMUS+ KA171 KONKURS ZA STUDENTE RAČUNARSKIH NAUKA UNIVERZITETA PIM ZA PETOMJESEČNI STUDIJ NA UNIVERZITETU U KORDOBI U AKADEMSKOJ
2023/2024. GODINI

Univerzitet PIM raspisuje konkurs za razmjenu studenata sa Univerzitetom u Kordobi (Španija) za studente 1. i 2. godine prvog ciklusa studija Fakulteta računarskih nauka (za studente koji će u jesenjem semestru 2023/24. biti II godina).

Broj dostupnih stipendija je 2, a trajanje razmjene je 18. septembra 2023. do 17. februara 2024.

Tekst konkursa možete pogledati na linku.

Sa Univerzitetom u Kordobi, PIM ima ostvarenu Erasmus+ saradnju od školske 2021/22. godine kada je naš kolega, student Fakulteta računarskih nauka, Benjamin Ahatović boravio jedan semestar na Univerzitetu u Kordobi.

 
POTREBNA DOKUMENTACIJA
Za konkurs je potrebno dostaviti:

1. Kopiju pasoša
2. CV u Europass formatu
3. Prijedlog Ugovora o učenju
4. Prepis ocjena na engleski jezik
5. Motivaciono pismo
6. Dokaz o poznavanju engleskog jezika ili jezika institucije prijema.

Napomena: Za pojedine institucije prijema mogu biti predviđeni dodatni uslovi u vidu dostavljanja dodatne dokumentacije ili registracije na onlajn platformu institucije.

Za pomoć prilikom izrade prijedloga ugovora o učenju, obratiti se nadležnom akademskom koordinatoru za međunarodnu razmjenu studenata i osoblja kojic.d@hotmail.com

PRIJAVA:

Sva tražena dokumentacija se dostavlja na engleskom jeziku Kancelariji za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju, elektronskom poštom, na adresu: sredic50@gmail.com (sa napomenom: Erazmus+, kreditna razmjena)

Rok za dostavljanje dokumentacije je 31.5.2023. godine.

Studenti se istovremeno mogu prijaviti za razmjenu na obje institucije prijema uz jasno označene preferencije.

POSTUPAK ODABIRA:
1. Odabir kandidata se vrši u skladu sa Pravilima o radu Komisije i kriterijumima za sprovođenje postupka izbora kandidata za razmjenu odlazećih studenata i osoblja u okviru programa Erasmus+ KA171.
2. Odobrene prijave će biti poslane partnerskoj visokoškolskoj instituciji kao nominacije.
3. Visokoškolska ustanova prijema odlučuje o konačnom izboru kandidata.

Napomena: Zemlja ili prijemna institucija mogu zahtijevati dodatne potvrde o vakcinaciji ili testiranju, u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Erazmus mobiliti KA171 2022-2025 KORDOBA

O visokoškolskoj instituciji za razmjenu:

Univerzitet Kordoba, Španija