Internacionalna sedmica studenata u Beogradu

Da li ste spremni da provedete nevjertovatno ljeto sa svojim vršnjacima sa svih strana svijeta? ISWIB je perfektno mjesto za vas!

ISWIB stoji za “Internacional Student Week in Belgrade” ( Internacionalna sedmica studenata u Beogradu). To je internacionalni edukativni i kulturni festival koji se održava u Beogradu, od 13. do 21. jula 2020. Ove godine festival se fokusira na personalni rast i ispunjenje pod nazivom “Keep going, keep growing”.

Tokom 8 dana u julu, imati ćete priliku ne samo da se upozate sa Beogradom i koluturom Srbije, već i da učestvujete u 10 radionica sa bitnim problemima današnjeg društva koristeći sledeće metode:

  • Sve oči na nama – muzika
  • Ne zaustavljaj me sada – ples
  • Vidim te – fotografija
  • Osjeti tišinu – psiho umjetnost
  • Od početka – start-up
  • Ikigai – joga
  • Da li pomažem? – ekologija
  • Čuti ćete me da vičem – razvoj karijere
  • Ja sam ________ – psihodrama
  • Kraj igre. Započni novu igru? – igre

Podjelite svoje ideje i ubjeđenja sa svojim vršnjacima sa svih strana svijeta i okruženju bez predrasuda, govora mržnje i ksenofobije. Uspostavite kontakt sa ekspetima u različitim poljima i koristite stečeno iskustvo da unaprijedite svoje okruženje ili započnite vlastite projekte.

Ako se želite prijaviti za najbolje ljeto ikad, možete to učiniti tako što ćete popuniti našu online aplikaciju. Možete je pronaći na našoj web stranici: https://iswib.org/ ili na našoj oficijelnoj Facebook stranici https://www.facebook.com/iswib.

Aplikacija ima dva koraka:
1. Ispuniti online aplikaciju
2. Skype intervju

Pre nego se prijaviti budite sigurni da li ispunjava uslove:
– aplikant trba biti student ili nedavni diplomant
– on/ona mora imati između 18/30 godina
– aplikant mora imati ispunjena 2 koraka aplikacija (online + skype intervju).

Aplikacioni proces će trajati do 29.02. u ponoć. Skype pozivi će se vršiti toko februara i marta.

Troškovi: Cijena participacija je 150eu za strane studente i 20eu za domaće studente. Cijena uključuje smještaj, hranu (3 obroka dnevno), svi troškovi radnih grupa, sertifikat i majca. Studenti koji trenutno studiraju u Srbiji takođe moraju platiti punu cijenu ali mogu biti smješteni u studentske domovo ako to žele.

Putovanje, viza i lične troškove snose sami učesnici. World Youth Wave i ISWIB tim neće pokrivati te troškove ili obezbjeđivati finansijsku podršku.

Izabrani učesnici moraju platiti unaprijed dio participacije da bi im se osigralo mjesto u radionicama. U slučaju da je ostalo slobodnih mjesta za učesnike u radionicama, imati ćemo kasniji rok za prijavu krajem maja, ali samo za one učesnike kojima ne treba viza da uđu u Srbiju.

Pridružite se nevjerovatnom svijetu #ISWIB2020 i postaniti dio naše porodice.

Intrancional student week in Belgrade, World youth wave
Masarikova 5/VI 11000 Beogradž
+381 6225996 , +381 62473348
www.iswib.org
office@iswib.org