UNIVERZITET PIM BOGATIJI ZA NOVOG ČLANA KOLEKTIVA – JOVANA POPOVIĆ, PR MENADŽER

Služba za marketing Univerziteta za poslovni inženjering i menadžment u Banjaluci, dobila je novog službenika za odnose s javnošću – Jovana Popović, PR menadžer Univerziteta PIM.

Jovana Popović je rođena 26.9.1994. godine u Brčkom i student je master studija na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci. Odrasla je u Šamcu, gdje je završila srednju školu, Gimnaziju “Nikola Tesla”. Osnovni studij je završila na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, smjer Filozofija.

Od 2020. godine radi kao koordinator nastave na studijskom programu Filozofija, na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, a od 2019. obavlja dužnost predsjednika Udruženja „Čovjek prije svega“ iz Banjaluke. U periodu od dvije godine (od 2016. do 2018), radila je poslove koordinatora za humanitarne projekte i organizatora humanitarnih akcija pri Udruženju građana „Srce na dlanu“ iz Banjaluke. Za isto Udruženje obavljala je i poslove odnosa s javnošću.

Šest mjeseci je stažirala u Narodnoj skupštini Republike Srpske (od novembra 2017. do aprila 2018) u 21. klasi studenata stažista.

Još kao student osnovnih studija radila je poslove promocije za Školu stranih jezika „Oksford“ Banja Luka, Agenciju za marketing „Infiniti“ Sarajevo i Agenciju za marketing „365 BTL“ Banja Luka, te kao finansijski savjetnik za Agenciju za finansijsko savjetovanje „Safe life“ Banja Luka.

Tokom 2015. godine, bila je volonter u radu s djecom s posebnim potrebama pri Udruženju „Tvoja riječ“ Banja Luka.

Jovana je učestvovala i u mnogobrojnim edukacijama iz oblasti marketinga i odnosa s javnošću.  Završila je ljetnu školu „Digitalnog marketinga“ na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu i stručnu radionicu „Razvoj multimedijalnih projekata, fotografije i video materijala“ na Banja Luka College-u, tokom 2016.  godine. Takođe, završila je i praksu u okviru projekta „Akademija eko-novinarstva“ na Informatičkoj akademiji u Banjaluci u martu 2021. godine.

Dobitnica je i mnogobrojnih diploma i priznanja za svoje doprinose u oblasti volontiranja. U decembru 2018. godine od Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, dobila je diplomu za poseban doprinos razvoju volontiranja u Republici Srpskoj.

 Od Udruženje građana „Srce na dlanu“ i Udruženja „Iskra života“, dobila je zahvalnicu za uspješnu saradnju i pomoć prilikom realizacije humanitarne akcije „Srcem za Vadranu“ u decembru 2016. i za pomoć u realizovanju humanitarnih akcija tokom 2017. godine.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske dodijelilo je Jovani Popović Republičku nagradu za najboljeg volontera u 2020. godini. Ministarstvo dodjeljuje ovu nagradu svakog 5. decembra u godini, povodom Međunarodnog dana volontera. Sa 1300 volonterskih sati i u konkurenciji od oko 10 000 registrovanih volontera u Republici Srpskoj, Jovana je dobila jednu od četiri ovakve nagrade koje dodjeljuje Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Za sebe kaže da je komunikativna, snalažljiva, odgovorna, praktična i empatična osoba, a hobi su joj trčanje, biciklizam, slikanje i fotografisanje. Trenutno živi u Banjaluci.

Od septembra 2021, Jovana Popović obavlja posao PR menadžera na Univerzitetu za poslovni inženjering i menadžment u Banjaluci.

Jovana, dobro došla!

Jovana Popović

Naša nova koleginica Jovana Popović, PR menadžer Univerziteta PIM, na radnom mjestu.