RAZMJENA ISKUSTVA I DOBRIH ETIČKIH PRAKSI U OBRAZOVANJU I POSLOVANJU NA MEĐUNARODNOM NIVOU

Predstavnici Univerziteta za poslovni inženjering i menadžment u Banjaluci koji trenutno borave u Sloveniji u okviru Erasmus+ projekta i međunarodne saradnje, nastavili su sa razmjenom iskustva i dobrih etičkih praksi u obrazovanju i poslovanju u Ljubljani.

Juče, 13.10.2021, na programu su bili obilazak i sastanci sa predstavnicima privatnog sektora firme TIP&TAP, so.p. koja se bavi računarima, razgledanje Business Hub-a u izradi i onlajn platforme Sacret Life gdje se razgovaralo o savremenim tehnologijama.

Razgovor je zatim nastavljen na temu eko trgovine bez otpada, odnosno odgovorne potrošnje i kupovine domaćih (lokalnih) slovenačkih proizvoda u okviru kampanje „Kupujem odgovorno“ koju sprovode Odgovorna trgovina Natura u Ljubljani i Zelena japka, veganska trgovina sa skladištem bez otpada u Mariboru.

Nakon toga, naši predstavnici su išli u obilazak sjedišta Radiotelevizije Slovenije Ljubljani i studija u Smogovcu koji prikazuje emisije Destinacija ekocivilizacije s bivšom evropskom povjerenicom Violetom Bulc, Probuđeno srce Slovenije s dr Dejanom Jaričem, emisije Dizajneri budućnosti, Žena s konceptom i druge, gdje su razgovarali sa direktoricom RTV Slovenija o lokalnom etičkom TV programu.

Na kraju, uslijedilo je razgledanje grada (Ljubljanski dvorac i stari dio Ljubljane).