IZLOŽBA UMJETNIKA SOKOLA SOKOLOVIĆA NA UNIVERZITETU PIM

Obilježavanje Međunarodnog dana grafičkog dizajna i izložba prof. Sokolovića na Univerzitetu PIM

Povodom obilježavanja 27. aprila, Međunarodnog dana grafičkog dizajna, Univerzitet PIM za svoje studente studijskog programa Grafički inženjering i dizajn i sve zainteresovane organizuje izložbu i predavanje profesora i dizajnera Sokola Sokolovića.

Izložba i predavanje na temu „Dizajn i kultura“ održaće se 27.4.2023. u 12 časova na Univerzitetu PIM.

Pozivamo vas da nam se pridružite i svojim prisustvom uveličate ovaj događaj!

Profesor Sokolović je diplomirani inženjer arhitekture i prvi magistar dizajna u Jugoslaviji, kao i prvi doktor dizajna na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Predavao je na Visokoj školi likovnih i primijenjenih umjetnosti u Beogradu, na Šumarskom fakultetu u Beogradu. Arhitektonskom fakultetu u Banja Luci, Univerzitetu za poslovne studije u Banja Luci, Univerzitetu PIM, Univerzitetu BK, Singidunumu, Megatrendu i Unionu.

Redovan je član ULUPUDS-a Udruženja likovnih i primijenjenih umjetnika i dizajnera Srbije.

Iz oblasti grafičkog dizajna autor je blizu 1500 vizuelnih identiteta u zemlji i inostranstva, preko 400 radova iz oblasti produkt dizajna, arhitektonski projektant i autor 50 kuća, enterijera i uređenja vrta.

Autor je 30 monografija i knjiga grafičkih standarda, 25 univerzitetskih udžbenika, praktikuma i priručnika. Dobitnik je mnogih nacionalnih i međunarodnih priznanja iz oblasti dizajna.

Sokol Sokolović. izložba na Univerzitetu PIM, 27.4.2023.