AUTIZAM – UPOZNAVANJE, RAZUMIJEVANJE I INKLUZIJA

Razgovaramo o autizmu sa stručnim saradnicama Udruženja “Djeca svjetlosti” iz Banje Luke, gđom. Oliverom Davidović Knežić, magistrom psihologije i gđom. Nikolinom Klepić, diplomiranim psihologom

📅 Datum: 26.3.2024.

🕓 Vrijeme: od 15:30 do 16:30 časova

Autizam nije samo jedan komad slagalice, već kompleksna i bogata tema koja zahtijeva naše razumijevanje i podršku. Puzzle su simbol naše svjesnosti o autizmu – simbol koji nas podsjeća na važnost povezivanja dijelova i shvatanja autizma u cjelini.

Na Univerzitetu PIM vjerujemo u inkluzivno obrazovanje i podržavamo sve napore usmjerene ka razumijevanju i podršci osobama s autizmom.

Tim povodom imaćemo čast ugostiti stručne saradnice Udruženja “Djeca svjetlosti”iz Banje Luke, gđu. Oliveru Davidović Knežić, magistra psihologije, i gđu. Nikolinu Klepić, diplomiranog psihologa. Njihovo iskustvo i znanje biće neprocjenjivo za sve nas.

Pozivamo vas da nam se pridružite u obilježavanju Svjetskog dana svjesnosti o autizmu! Ovaj događaj pružit će nam priliku da dublje istražimo autizam kao fenomen, te važnost inkluzivnosti u našem društvu i obrazovnom sistemu.

Zajedno možemo proširiti krug podrške i razumijevanja.