DA LI STE ZNALI DA NAUKA MOŽE BITI ZANIMLJIVA?

“Suplementacija u sportu – perspektive kroz prizmu istina i zabluda” – predavanje prof. dr Milana Vraneša sa PMF u Novom Sadu

Na jučerašnjem dvočasovnom predavanju pod nazivom “Suplementacija u sportu – perspektive kroz prizmu istina i zabluda”  na Univerzitetu PIM, koje je održao prof. dr Milan Vraneš, redovni profesor sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, saznali smo mnogo toga o istinskom dejstvu, korisnosti i ulozi suplemenata u ishrani.

S naučne strane, prof. Vraneš je objasnio kako da čitamo sastav suplemenata i šta on znači, te nas uputio u tajne proizvodnje suplemenata. Predavanje je bilo sjajno, zanimljivo i korisno sa  obiljem savjeta, sugestija i informacija o pozitivnim i negativnim svojstvima različitih suplemenata u ishrani; naučnim dostignućima u suplementaciji, zabranjenim i dozvoljenim, korisnim i beskorisnim supstancama i dopingu.

Na pristupačan način, profesor Vraneš je prenio kompleksne informacije o suplementima, ističući važnost njihovog pravilnog korišćenja u sportskoj praksi. Kroz primjere iz prakse, pokazao je kako odabrati odgovarajuće suplemente s obzirom na individualne potrebe i kako izbjeći potencijalne štetne efekte.

Njegova stručnost i entuzijazam su očarali publiku, ostavljajući nas inspirisanim da se dalje edukujemo o ovoj temi i da naučimo kako pravilno koristiti suplemente radi poboljšanja sportskih performansi, ali i opšteg zdravlja.

Hvala prof. dr Milanu Vranešu i njegovom timu istraživača na podsticaju i izvanrednom predavanju!