ERAZMUS RAZMJENA: STUDENTKINJA ANĐELA TONIĆ NA STUDENTSKOJ PRAKSI U SLOVAČKOJ

Naša koleginica Anđela Tonić, koja trenutno boravi na studentskoj praksi u Slovačkoj u sklopu Erazmus razmjene, podijelila je sa nama svoje iskustvo

Poštovane koleginice i kolege,

S ponosom i zadovoljstvom vam predstavljam svoje iskustvo na studentskoj praksi u Bratislavi. Moram da naglasim da veliku zahvalnost po pitanju studentske razmene, dugujem Univerzitetu PIM, na kome sam redovni student osnovnih akademskih studija Pravnog fakulteta, a koji je prepoznao moj potencijal, kao i organizaciji Placement Slovakia zahvaljujući kojoj sam dobila poziciju Marketing Specialist u kompaniji Lenovo u Slovačkoj.

Nakon dva meseca boravka u Bratislavi i rada u kompaniji Lenovo, najvećoj korporaciji u celoj Evropi, pružena mi je prilika da sarađujem sa eminentnim stručnjacima iz oblasti marketinga. Zahvaljujući toploj dobrodošlici zaposlenih u kompaniji Lenovo, kao i velikoj podršci članova Erazmus programa, u ovoj kompaniji se već osećam kao deo tima.

Nakon mnogih mojih putovanja, mogu slobodno da kažem da je Bratislava, koju sam sad imala prilike da obiđem i upoznam, ostavila veliki utisak na mene. Tokom dvomesečnog boravka u Bratislavi, svoje slobodno vreme sam koristila da upoznam grad, koji je jedan od lepših gradova u Evropi, i da shvatim da ovaj grad pruža velike mogućnosti i beneficije kako svojim stanovnicima, tako i došljacima.

Bratislava je istorijski grad koji nudi mnoge znamenitosti kao što su palate, zamkovi i muzeji, a ujedno očarava Dunavom. Tokom obilazaka, videla sam prelepe i raskošne parkove na rasprostranjenim jezerima i nadam se da će me svaki naredni dan mog boravka u ovom gradu, učiniti zrelijom, iskusnijom i spremnom za nove pobede.

Na kraju, biću na raspolaganju svojim kolegama za sve dodatne informacije o Erazmus razmeni i studentskoj praksi u Slovačkoj, a moje kolege mi se mogu obratiti preko mog Instagram naloga @tonickaaaaa