ODRŽANI DANI STUDENATA UNIVERZITETA PIM 2022. GODINE

Manifestacija Dani studenata Univerziteta PIM održana je u periodu od 12–14. maja 2022. godine

Univerzitet PIM u Banjaluci tokom prethodna tri dana (od 12–14. maja 2022. godine) bio je domaćin svojim studentima iz različitih odjeljenja na manifestaciji Dani studenata Univerziteta PIM koju je organizovao Centar za razvoj karijere Univerziteta PIM.

U četvrtak, 12. maja u 16 časova, na zvaničnom prijemu studente, koji su stigli iz različitih odjeljenja Univerziteta, pozdravili su rektor Univerziteta prof. dr Dragan Đuranović, direktor fakulteta, prof. dr Ilija Džombić, prof. dr Nikola Vojovodić, Darjana Sredić, doktorand sa studijskog programa Psihologija i prof. dr Simonida Vilić, rukovodilac Centra za razvoj karijere i organizator događaja.

Prof. dr Ilija Džombić i prof. dr Nikola Vojvodić održali su i prikladno motivaciono predavanje studentima.

Predstavnici Studentskog parlamenta na čelu sa predsjednicom Dženetom Blažević, poveli su goste u obilazak zgrade Univerziteta, laboratorija, biblioteke, Studentske službe i drugih prostorija.

 U petak, 13. maja za sve studente u okviru manifestacije Dani studenata Univerziteta PIM, organizovan je Dan karijere tokom koga su se studentima predstavile sljedeće komanije: osiguravajuća kompanija UNIQA osiguranje u BiH, softverska kompanija LANACO, advokatska firma Sajić, softverska kompanije MMSCODE, IT kompanija Teleklik i nacionalna kompanija za telekomunikacije Mtel.

U poslijepodnevnim časovima, za studente je organizovana svečana proslava.

Tokom manifestacije studenti su imali priliku da se upoznaju međusobom, sa nastavnicima i privrednim subjektima iz okruženja, njihovim potrebama i ponudama za obavljanje stručne studentske prakse, stipendiranje i zaposlenje.

U subotu, 14. maja 2022. godine, u jutarnjim časovima, za studente je bilo organizovano predavanje na temu „Umjetnost, komunikacije i digitalne tehnologije“ koje je održala doc. dr Ljubica Janjetović. Nakon ovog predavanja, studentima se obratila prof. dr Simonida Vilić, zahvalila na učešću i pozvala da se ponovo odazovu na manifestaciju iduće godine, kao i na druge manifestacije u organizaciji Univerziteta.

Poslije završenog zvaničnog programa manifestacije, predstavnici Studentskog parlamenta Univerziteta PIM organizovali su izlet „Upoznaj Banjaluku“ i odveli goste u obilazak grada Banjaluke i njenih kulturnih, turističkih i istorijskih znamenitosti.

Zahvaljujemo studentima na učešću i nadamo se da su ponijeli divne uspomene sa događaja.